Lidstvo nevynalezlo žádnou metodu jak spolehlivě pěstovat hřiby, neboť symbionizují s kořeny stromů, které jim předávají látky potřebně k růstu. Proto pak lesní houby mají jediněčnou a neporovnatelnou chuť oproti těm pěstovaným.

Naše houby nabízíme ve třech úpravách.

Houby čerstvé

Čerstvé houby se používají do polévky, na omáčky, řízky v trojobalu, smaženice s vejci, také pod maso a mnoho dalších houbových receptů. Houby je možné skladovat 3 dny ode dne sběru a uchovávat při teplotě 0 až 10°C. Jelikož je obtížnější čerstvé houby doručit zákazníkovi, je zapotřebí houby zarezervovat předem. Jakmile budou houby připravené, budeme Vás kontaktovat.

Houby sušené

Čerstvé houby obsahují 90% vody, kterou v našich elektrických sušičkách rovnoměrně odpaříme. Poté na rovnoměrné plátky nakrájené a dobře usušené houby, se lámou a chřastí. Sušené houby se nejvíce používají do polévky, do omáčky, do houbového guláše a pod maso. Sušené houby se snadno uchovávají ve sklenicích, nebo ve vakuově uzavíratelných sáčcích, v kterých je i dodáváme.

Houby nakládané

Malé hříbky jsme sterilizovali ve sladkokyselém nálevu, který zaručuje dlouhou trvanlivost a jemnou slakokyselou chuť. Po otevření se nakládané houby slijou vodou a použíjí do špaget, do číny, do rizotta, pod maso atd. Výtečné jsou také samotné hříbky přímo ze skleničky. Nakládané houby se stejně jako sušené snadně skladují a přepravují.